Vier manieren om uw nieuwe AudioLink te gebruiken

Heeft u al gehoord over de AudioLink? De AudioLink is het nieuwste hoorhulpmiddel van MED-EL dat speciaal ontwikkeld is voor de SONNET en de allernieuwste audioprocessor SONNET 2. Het helpt u bij het telefoneren, naar muziek luisteren, televisie kijken en als microfoon op afstand bij bijvoorbeeld vergaderingen, school of tijdens het eten. Eén klein hoorhulpmiddel, vier verschillende manieren om het toe te passen. 

1. Draadloos telefoneren

Telefoneren kan heel lastig zijn bij ernstig gehoorverlies. Het is moeilijk om het telefoongesprek goed te kunnen verstaan vooral bij veel achtergrondgeluid. Daarvoor hebben we de AudioLink ontwikkeld. U kunt uw AudioLink draadloos verbinden met uw smartphone zonder last te hebben van achtergrondgeluid, terwijl u uw telefoon in uw zak houdt. Met de AudioLink heeft u de zekerheid om lang te kunnen telefoneren. En AudioLink werkt met elke telefoon met een Bluetooth verbinding, inclusief een IPhone en Android.

2. Luisteren naar muziek

Weer in staat te zijn om naar muziek te luisteren is een van mooiste ervaringen voor een CI-drager. En met de AudioLink lukt dat beter.

Er zijn twee manieren om verbinding te maken met uw muziek. Allereerst kunt u een audiokabel plaatsen tussen de AudioLink en uw muziekapparaat om vervolgens de muziek draadloos te streamen met uw audioprocessor. Dit geeft u niet alleen een goede geluidskwaliteit maar het is mogelijk met alle apparatuur, zowel met de nieuwste electronica als met uw oude platenspeler.

Maar als u volledig draadloos muziek wilt luisteren, kunt u gebruik maken van apps. Deze apps streamen muziek rechtstreeks vanaf uw telefoon of tablet naar de AudioLink, die het weer rechtstreeks naar uw audioprocessor stuurt. Download the app BT Mono (voor Android) of Blue2car (voor iPhone) en volg de instructies in de app.

3. Televisie kijken

Televisie kijken terwijl de kinderen aan het spelen zijn valt niet mee. Met het docking station van de AudioLink kunt u het geluid van de televisie rechtstreeks naar uw audioprocessor sturen. Verbind het docking station aan uw televisie en u mist geen moment van uw favoriete programma!

4. Microfoon op afstand

En last but not least: AudioLink’s microfoon op afstand. In plaats van rechtstreeks streamen vanaf een apparaat kan de Audiolink ook streamen met behulp van de speciale ingebouwde microfoon. Dit geeft vele voordelen. U kunt de AudioLink midden op tafel leggen tijdens het eten en iedereen goed horen. Ook voor kinderen is het ideaal. De leraar van uw kind kan de AudioLink dragen met behulp van de speciale clip, zodat uw kind iedereen in de klas kan horen. Het is ook heel handig bij vergaderingen, in een restaurant of in de auto. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wilt u meer weten over de AudioLink? Wij helpen u graag. Neem contact op met MED-EL  via cc-nieuwegein@medel.com. Als u wilt zien hoe de audiolink werkt, kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten.

Cochleair implantaat informatiebijeenkomst Med-el

7 Comments

 • W de Jong schreef:

  Heel interessant, ik kan de televisie niet verstaan. En ook vaak geen ondertiteling bij bepaalde zenders.
  Ik draag nu 3 jaar een c.i van med_el, gaat niet zo goed.
  Zou heel graag meer willen weten hierover.
  Vr groet
  Willem de Jong

  • MED-EL Care Center schreef:

   Beste heer de Jong,

   Sorry voor de verlate reactie. Mogelijk heeft u inmiddels de AudioLink thuis ontvangen en hebben wij elkaar in de tussentijd al gesproken.
   Zo niet, dan zou ik u graag meer vertellen over de Audiolink. U bent daarvoor van harte welkom bij het MED-EL Care Center. U kunt daar een afspraak maken door te mailen naar cc-nieuwegein@medel.com

   Met vriendelijke groeten,

   Rens Verhagen

 • Hans Zaat schreef:

  Beste lezer,
  Mijn moeder heeft afgelopen week een sonnet 2
  Met audio link gekregen.
  Nu ben ik dit weekend bezig geweest om haar enkele dingen uit te leggen zoals de werking van de mobiele telefoon dit is goed gelukt.
  Maar het aansluiten van de televisie lukte niet.
  Hierbij heb ik 2 vragen.
  Is het mogelijk om het docking station aan te sluiten met toslink kabel en is het docking station hier geschikt voor.
  2e vraag kan het zo zijn dat als de mobiele telefoon op tafel ligt met bleutooth aan de televisie niet werkt met de audioloog.

  • Rens schreef:

   Beste heer Zaat,

   Fijn dat de AudioLink goed werkt met uw moeders telefoon en hartelijk dank voor uw vragen.
   Het is helaas niet mogelijk om de docking station, of de AudioLink zelf, direct via toslink kabel aan te sluiten op de televisie. U zult daarvoor dan een aparte toslink-naar-3,5 mm adapter moeten gebruiken.
   Het geluid van de televisie zou ook moeten streamen als de mobiele telefoon, met bluetooth aan, op tafel ligt. Meerdere bluetooth en/of WiFi signalen in dezelfde ruimte kunnen de geluidskwaliteit van het gestreamde geluid wel verminderen.
   Wanneer de telefoon met bluetooth verbonden is met de AudioLink, en de telefoon wordt gebeld, dan heeft het telefoonverkeer wel voorrang op het gestreamde geluid van de televisie.

   Ik hoop u hiermee voldoende te informeren. Voor specifieke vragen kunt u altijd mailen naar cc-nieuwegein@medel.com.

   Met vriendelijke groeten,

   Rens

 • Hans Zaat schreef:

  Beste Rens,
  Bedankt voor je reactie.
  Duidelijk verhaal.
  Kan jij nog aangeven welke toslink naar de 3,5 mm mijn moeder dan het beste kan nemen.
  Zie je reactie tegemoet.
  Groet,
  Hans Zaat

 • Peter Verkroost schreef:

  Dag Rens ik heb een zou de audiolink een verbetering voor mij zijn? wat zijn de kosten?

 • MED-EL Care Center team schreef:

  Geachte heer Verkroost,
  Afhankelijk van welke extra ondersteuning u wenst zou de AudioLink wellicht iets voor u kunnen betekenen.
  Rens zal persoonlijk contact met u opnemen en u adviseren.
  De prijs van de AudioLink is €674.73. De zorgverzekeraar vergoedt soms wel/niet de AudioLink.
  Wanneer men kiest voor de SONNET2 wordt de AudioLInk automatisch in de Kit aangeboden.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Wilt u meer informatie, tips en ervaringen ontvangen?
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  U ontvangt max 1x per maand onze nieuwsbrief.