CI. wat is het

Cochleair implantaat SYNCHRONY van MED-EL – een hooroplossing voor het leven

Door 11 juni 2018 One Comment

De keuze voor een type cochleair implantaat is een beslissing voor het leven. De mogelijkheden van het uitwendige deel zullen altijd blijven veranderen. Het implantaat aan de binnenkant kan echter niet zomaar vervangen worden; hiermee gaat u een levenslange verbinding aan. Daarom is het belangrijk om uw keuze voor een type CI vooral te baseren op het gedeelte dat u het langst zult gebruiken, namelijk het implantaat. Lees hieronder de unieke eigenschappen van het MED-EL implantaat en kies voor beste geluidservaring en veiligheid.

Het cochleair implantaat van MED-EL heeft de langste electrodendragers voor de meest natuurlijke geluidsbeleving.

U kunt het slakkenhuis zien als een opgerolde piano waarbij de hoge tonen aan de voorkant en de lage tonen diep achter in het slakkenhuis liggen. Alleen de langste electrodendragers bereiken de diepe gedeeltes van het slakkenhuis. Daardoor kunt u niet alleen de hoge, maar ook de lage tonen horen. Zo klinkt het geluid natuurlijker en raakt u sneller gewend aan het geluid van uw CI.

MED-EL heeft een unieke manier van stimulatie waardoor u ook de fijne nuances in het geluid hoort.

Het cocleair implantaat van MED-EL heeft een eigen unieke wijze van stimulatie van de gehoorzenuw waardoor u een voller natuurlijker geluid ervaart, waarin ook de fijne nuances hoorbaar zijn. Dit helpt bij het luisteren naar muziek en bij het verstaan in een rumoerige omgeving.

Komt u of uw kind in aanmerking voor een cochleair implantaat? En wilt u daarover goed geïnformeerd worden zodat u een weloverwogen keuze kunt maken?
Meld u dan nu aan voor de CI informatiebijeenkomst.

MED-EL maakt het mogelijk om probleemloos een MRI-scan te ondergaan.

MRI onderzoek wordt steeds vaker toegepast. Het SYNCHRONY implantaat van MED-EL biedt van alle cochleair implantaten de hoogste veiligheid bij een MRI-scan en kan als enige een pijnvrij onderzoek garanderen. Zelfs bij een sterke scanner van 3,0 Tesla hoeft de magneet niet chirurgisch verwijderd te worden. Zo voorkomt u onnodige operaties en kunt u meteen na het MRI-onderzoek weer horen.

MED-EL heeft de meest flexibele electrodendragers voor een optimale bescherming.

Onze buitengewoon zachte en flexibele electrodendragers zijn speciaal ontworpen om de gevoelige structuren van uw slakkenhuis optimaal te beschermen — om het resterende gehoor te behouden en een gezonde basis te leggen om beter te horen.

One Comment

  • Mevr. H.P.M. van den Brekel schreef:

    Ik ben sinds mijn 10e levensjaar doof aan een oor (geen trommelvlies, geen gehoorbeentjes). Mijn andere oor is goed. Zou een cochleair implantaat iets voor mij kunnen betekenen.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Wilt u meer informatie, tips en ervaringen ontvangen?
    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    U ontvangt max 1x per maand onze nieuwsbrief.