Natuurlijke geluidsbeleving is mogelijk voor mensen met gehoorverlies

Een natuurlijke geluidsbeleving

Adembenemende muziek, het tjilpen van een vogel, ritselende blaadjes, een pruttelende koffiemachine of de eerste hartslagen van een ongeboren kind; geluiden zijn een belevenis. Zij maken de ervaring compleet. Voor mensen met gehoorverlies is het genieten van geluiden niet vanzelfsprekend.

MED-EL wil het leven laten horen, want wij vinden het belangrijk dat iedereen beter kan horen en kan genieten van geluiden zoals ze bedoeld zijn. Ons nieuwste gehoorimplantaat maakt gebruik van twee factoren om een natuurlijke geluidsbeleving mogelijk te maken.

De langste elektrodendragers

Een CI stimuleert de zenuwuiteinden die verdeeld zijn over de hele lengte van het slakkenhuis. Daarvoor wordt een elektrodendrager ingebracht. MED-EL heeft de langste elektrodendragers die beschikbaar zijn, waardoor het breedste frequentiebereik gestimuleerd wordt. U kunt het slakkenhuis hierbij vergelijken met een piano, met een lange elektrodendrager kan de gehele piano bespeeld worden. Hierdoor zijn niet alleen de hoge tonen maar ook de lage tonen goed hoorbaar, wat uniek is voor een CI. Dit zorgt ervoor dat het geluid zo natuurlijk mogelijk overkomt en niet blikkerig is.

Bescherming van een kostbaar bezit

Uw gehoor is een kostbaar bezit en daar moeten we voorzichtig mee omgaan, dat beseffen wij maar al te goed. Onze uitzonderlijk zachte, flexibele elektrodendragers zijn ontworpen om beschadiging van het slakkenhuis zoveel mogelijk te voorkomen tijdens de operatie. Door toepassing van zachte elektrodendragers wordt de kans van beschadiging van de kwetsbare zenuwstructuren in het slakkenhuis beperkt en blijft het restgehoor zoveel mogelijk behouden.

Speciale codering

De unieke codering van het CI zorgt voor een voller en rijker geluid met meer nuances. Het zijn juist deze nuances in het geluid die u de mogelijkheid bieden om subtiele verschillen tussen geluiden waar te nemen. Dit helpt u in moeilijke luistersituaties, zoals een gesprek in een rumoerige omgeving. Daarnaast kunt u hierdoor meer genieten van muziek. Deze technologie is uniek voor MED-EL.

Alle CI’s van MED-EL combineren de twee technologieën hierboven om u het potentieel van 250 toonhoogtes te laten ervaren. Het gehoorimplantaat biedt in combinatie met de audioprocessor een hoorkwaliteit waar geen ander CI tegenop kan. De papegaai hieronder visualiseert hoe de hoorkwaliteit van het CI wordt beïnvloed door de lengte van de elektrodendrager en de speciale codering.

Cochleair implantaat informatiebijeenkomst Med-el

Voordelen van een CI van MED-EL:

  • Natuurlijke spraak- en geluidskwaliteit,
    zelfs in rumoerige omgevingen
  • Geen blikkerig geluid
  • Betere muziekbeleving
  • Voller en rijker geluid