Ervaringen

CI drager Caroline vertelt over haar ervaring met de RONDO 2

Door 20 mei 2019 One Comment

Ik draag met veel plezier de RONDO 2.

RONDO 2 ervaring, audioprocessor is zeer makkelijkHet is zo makkelijk. Ik hoef geen batterij of accu te vervangen. Ik leg het ’s nachts op de oplader en de volgende dag kan ik het de hele dag en avond probleemloos dragen, zeker 18 uur is geen punt.

Ik voel niets op mijn hoofd. Ik vind het echt een uitkomst.

Met het speciale hair colour design valt het ook nog nauwelijks op maar vind ik af en toe een ander design ook heel vrolijk.

Ik moet er wel aan denken dat als ik op reis ga, ik de oplader niet vergeet, maar dat is niet zo’n ramp. En er kwam een handig passende tasje bij in de doos.

Ik heb inmiddels meer dan 5 jaar een CI. Ik had het jaren eerder willen hebben maar kwam toen pas in aanmerking omdat mijn gehoor ‘slecht genoeg’ was. In het verleden was het erg lastig om te kunnen functioneren op het werk door mijn slechthorendheid. Had ik toen al een CI mogen hebben, was het een stuk makkelijker geweest voor mij.

RONDO 2 ervaring caroline-mackie(Toen ik na de eerste fitting revalidatie naar huis ging, hoorde ik allerlei geluiden die ik in dertig jaar niet gehoord had; fluitende vogels, geluiden in de tram, stemmen van een afstand. Zo’n openbaring, en alles ging heel snel ‘normaal’ klinken.

Hoewel ik tijdens mijn revalidatie nooit specifiek gericht met muziek bezig was, kan ik inmiddels steeds meer van muziek genieten. Zelfs bij concerten blijft mijn CI  mooi op en aan.

Caroline Mackie

 

Vond u het verhaal van de Caroline interessant? Laat het ons hieronder weten.
Voor meer tips en ervaringen over CI, schrijf u in voor de MED-EL nieuwsbrief.

Cochleair implantaat informatiebijeenkomst Med-el

One Comment

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Wilt u meer informatie, tips en ervaringen ontvangen?
    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    U ontvangt max 1x per maand onze nieuwsbrief.