Ervaringen

CI drager Caroline vertelt over haar ervaring met de RONDO 2

Door 20 mei 2019 5 Comments

Ik draag met veel plezier de RONDO 2.

RONDO 2 ervaring, audioprocessor is zeer makkelijkHet is zo makkelijk. Ik hoef geen batterij of accu te vervangen. Ik leg het ’s nachts op de oplader en de volgende dag kan ik het de hele dag en avond probleemloos dragen, zeker 18 uur is geen punt.

Ik voel niets op mijn hoofd. Ik vind het echt een uitkomst.

Met het speciale hair colour design valt het ook nog nauwelijks op maar vind ik af en toe een ander design ook heel vrolijk.

Ik moet er wel aan denken dat als ik op reis ga, ik de oplader niet vergeet, maar dat is niet zo’n ramp. En er kwam een handig passende tasje bij in de doos.

Ik heb inmiddels meer dan 5 jaar een CI. Ik had het jaren eerder willen hebben maar kwam toen pas in aanmerking omdat mijn gehoor ‘slecht genoeg’ was. In het verleden was het erg lastig om te kunnen functioneren op het werk door mijn slechthorendheid. Had ik toen al een CI mogen hebben, was het een stuk makkelijker geweest voor mij.

RONDO 2 ervaring caroline-mackie(Toen ik na de eerste fitting revalidatie naar huis ging, hoorde ik allerlei geluiden die ik in dertig jaar niet gehoord had; fluitende vogels, geluiden in de tram, stemmen van een afstand. Zo’n openbaring, en alles ging heel snel ‘normaal’ klinken.

Hoewel ik tijdens mijn revalidatie nooit specifiek gericht met muziek bezig was, kan ik inmiddels steeds meer van muziek genieten. Zelfs bij concerten blijft mijn CI  mooi op en aan.

Caroline Mackie

 

Vond u het verhaal van de Caroline interessant? Laat het ons hieronder weten.
Voor meer tips en ervaringen over CI, schrijf u in voor de MED-EL nieuwsbrief.

Cochleair implantaat informatiebijeenkomst Med-el

5 Comments

 • Piet schreef:

  hallo
  Word de CI volledig vergoed door de ziekenfonds,

  • MED-EL Nederland schreef:

   Beste Piet,

   Mits het CI team van het academisch ziekenhuis bepaalt dat u in aanmerking komt voor een CI, dan wordt de CI volledig vergoed door de basisverzekering van alle Nederlandse verzekeraars. Wanneer u gebruik maakt van losse knoopcelbatterijen voor de CI, dan krijgt u deze batterijen twee jaar lang gratis van MED-EL, daarna zijn de batterijen voor eigen kosten. Wanneer u kiest voor oplaadbare accu’s dan krijgt u deze kosteloos in het standaardpakket.

   Met vriendelijke groeten,

   Rens Verhagen

 • Marie-jose schreef:

  Geachte,
  Ik heb de Rondo2 sinds 4 okt
  En ben hard aan het revalideren
  Maar nu is mijn vraag,
  Ik heb bij alle geluiden die ik hoor een extra kwetterend geluid erbij ( Donald duck ) via mijn processor
  Is dit normaal ?
  Of is dit een fout in de prosector?
  Voor de rest ben ik erg tevreden en kan van de geluiden genieten , die ik al zeker 10 jaar niet meer gehoord heb
  Met vriendelijke groet

  • MED-EL Nederland schreef:

   Beste Marie-Jose,

   Wat fijn om te horen dat u weer van geluiden kunt genieten die u al tien jaar niet meer gehoord hebt, en dat terwijl u nog maar zo kort de processor hebt.
   Het komt veel voor dat mensen in het begin moeten wennen aan het geluid van de CI, dat kost wat tijd. Het is echter niet de bedoeling dat er bijgeluiden zijn. In dat geval zou het kunnen, dat er iets aan de hand is met bijvoorbeeld de microfoons van de processor. Ik zou u adviseren om contact op te nemen met uw CI team om dit te bespreken. Zij kunnen het functioneren van de microfoons en eventuele bijgeluiden controleren.

   Succes met de verdere revalidatie!

   Met vriendelijke groeten,

   Rens Verhagen

 • Cees Verlaan schreef:

  Op 19 december ben ik geopereerd in het UMCG en op 7 februari heb ik het uitwendige deel van de Ronde 2 ontvangen.
  Die dag ging ik wandelen in het park en hoorde gelijk de vogels kwetteren een geluid dat ik meer dan 10 jaar niet gehoord had.
  Na de diverse afstellingen en oefeningen in het ziekenhuis en thuis ben ik steeds meer geluiden gaan waarnemen.
  Het is uiteraard niet het geluid wat andere goed horende mensen ervaren maar ik ben zeer tevreden met het resultaat.
  Het dragen van de Rondo 2 vraagt wel een gewenning van enige tijd.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Wilt u meer informatie, tips en ervaringen ontvangen?
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  U ontvangt max 1x per maand onze nieuwsbrief.