Workshop 22 augustus: Telefoneren met een CI

“Niet in staat zijn te telefoneren was voor mij het ergste en vervelendste van het doof worden… hierdoor verloor ik mijn zelfstandigheid en voelde ik me erg alleen” – CI-gebruiker

We leven in een wereld waar de telefoon een hele belangrijke plaats inneemt. Of u de telefoon nu gebruikt voor uw werk, om verhalen te delen met vrienden, om familie te bellen of om contact op te nemen met een service helpdesk, de telefoon is een belangrijk hulpmiddel in de communicatie.

Moeite met het gebruik van de telefoon is voor veel CI-gebruikers een belemmering in het dagelijkse leven. Bij MED-EL begrijpen we de negatieve effecten van het niet kunnen telefoneren en daarom nodigen we u graag uit voor onze workshop “telefoneren met een CI”. Telefoneren zal in veel gevallen moeilijk blijven, maar vanuit MED-EL proberen we u van tips te voorzien om het meeste uit de telefoon te halen.

Tijdens deze workshop bespreken we:

 • Waarom CI-gebruikers vaak problemen hebben de telefoon effectief te gebruiken
 • Enkele handige training tips om je vaardigheden te verbeteren met betrekking tot het telefoneren
 • Alternatieven voor de telefoon en accessoires
 • De mogelijkheid om ervaringen te delen met andere CI-gebruikers

Voor wie is deze workshop?

In het algemeen wordt het aangeraden te beginnen te oefenen met telefoneren wanneer u in staat bent korte, simpele zinnen te verstaan zonder liplezen. Sommige CI-gebruikers oefenen direct na activatie met de telefoon, anderen zijn er na een jaar CI-gebruik nog niet aan toe. Communiceren door de telefoon is een echte uitdaging voor CI-gebruikers omdat het spraakverstaan voldoende moet zijn zonder liplezen.
Bent u een onervaren CI-gebruiker, dan willen we u alsnog graag uitnodigen voor deze workshop. Op deze manier kunt u in contact komen met andere CI-gebruikers en krijgt u een idee wat u kunt verwachten met het gebruik van de telefoon in de toekomst.

MED-EL Care Center
Weverstede 51-B Nieuwegein
22 augustus 2019
14:00 – 17:00 uur

Het meenemen van een partner, vriend, familielid is altijd een goed idee.
We verheugen ons op uw komst!

2 Comments

 • S. Veldt schreef:

  Helaas zijn de meeste workshops die gegeven worden overdag en doordeweeks. En kan ik ze nooit bijwonen.
  Bestaat de mogelijkheid de telefoon training tips en handige vaardigheden tips van de bovenstaande workshop op 22 augustus na afloop digitaal te ontvangen?

  • Tamara van Weperen schreef:

   Ik snap dat het lastig is om de workshops bij te wonen die overdag en doordeweeks gegeven worden. Het is mogelijk om na afloop informatie toegestuurd te krijgen met tips. Hierover neem ik persoonlijk contact met u op.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Wilt u meer informatie, tips en ervaringen ontvangen?
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  U ontvangt max 1x per maand onze nieuwsbrief.